Middelbare scholen weer voller, maar nog niet alle klassen aanwezig

Door de verruiming van de quarantaineregels kunnen meer middelbare scholieren weer naar school. Toch zijn op deze eerste dag nog niet meteen alle klassen aanwezig. Zoals op het Scheldemond College in Vlissingen waar de examenklassen vandaag nog thuis bleven.
Scheldemond College
Het is weer drukker op het Scheldemond College © Omroep Zeeland
Morgen starten hier de examens en om risico's uit te sluiten, blijven deze leerlingen nog een extra dag in quarantaine. Volgens directeur Guus Hagt wil je juist nu geen risico's nemen. "Stel je voor dat een leerling vandaag corona oploopt, dan kan hij een hele week examens mislopen."

Snel schakelen

De school moest gisteren snel schakelen doordat de regels waren uitgelekt. De mail voor de ouders en leerlingen was gistermiddag al klaar en werd om 19.30 uur, vlak na de persconferentie verstuurd.
Guus Hagt
Guus Hagt © Omroep Zeeland
Grootste verandering is dat leerlingen niet meer direct in quarantaine moeten wanneer ze in contact zijn geweest met iemand die besmet is. Pas wanneer ze zelf positief testen blijven ze thuis. Ook hoeft een complete klas niet meer in quarantaine, wanneer er drie of meer positieve gevallen zijn.

'Het schakelen is erg vermoeiend'

Door de constant veranderende regels voelen docenten zich wel een soort speelbal, zegt Guus Hagt. "De ene dag is het zo, de andere dag weer anders, iedereen schakelt zich suf en dat is erg vermoeiend."
Toch is Hagt positief over de veranderingen, maar hoopt hij dat de komende tijd er eindelijk rust komt. "Het steeds weer schakelen is voor leerlingen, docenten, en eigenlijk voor iedereen, ontzettend vervelend."