Brassband brengt jubilaris serenade aan de deur

Feest in Westkapelle, want brassband-lid Kees Pouwelse is negentig jaar geworden én hij is volgende maand 75 jaar lid van muziekvereniging OKK Westkapelle. Dat dubbele jubileum moet natuurlijk gevierd worden en dat doen de leden van de brassband natuurlijk in stijl.
90-jarige jubilaris brassband krijgt serenade aan zijn deur
De muzikale ode was een complete verrassing voor meneer Pouwelse. "Ik zag ze ineens staan en zei: 'Ach daar komt de muziek!'. Mijn oudste zoon kwam voor de tweede keer op bezoek. Maar zijn vrouw speelt ook bij de vereniging, dus nu weet ik wel waarom. Hij wist dat het ging gebeuren", lacht hij.
Kees Pouwelse OKK Westkapelle
Pouwelse is volgende maand ook nog eens 75 jaar bij de muziekvereniging © Omroep Zeeland
Pouwelse speelt al sinds zijn vijftiende bij OKK Westkapelle. "Ik speel kornet. Zo lang het nog gaat blijf ik er mee doorgaan. Elke dag oefen ik thuis een half uurtje. Dat is een gewoonte geworden", vertelt hij.

Portemonnee meenemen

Dat de leden speciaal voor zijn verjaardag komen spelen vindt hij fantastisch. "Het is echt een cadeau, ik had het niet verwacht. Dinsdag zien we elkaar weer bij de repetitie. Dan drinken we er eentje, van mij. Ik zal mijn portemonnee meenemen", lacht hij.
En ook Ina Minderhoud, voorzitter van de vereniging, staat achteraf met een glimlach op haar gezicht. "Een glunderende jarige, daar doen we het voor", zegt ze.