Terugreis Zeeuwse Marie-Paule naar Hongkong gaat met horten en stoten

Het zit Axelse Marie-Paule niet mee. Ze staat op het punt om naar Hongkong af te reizen, maar de trip wordt mogelijk ernstig vertraagd door een aanstaande lockdown.
Zeeuw in het Buitenland - Marie-Paule
Zeeuw in het Buitenland - Marie-Paule © Omroep Zeeland
De Zeeuwse 'ziet er enorm tegenop' om weer op pad te gaan. Ze heeft net Londen achter zich gelaten en is voor een tussenstop tijdelijk bij haar ouders in Axel. Maar eindbestemming is Hongkong, waar Marie-Paule al jaren werkt. En daar zijn weer nieuwe gevallen - het coronabeleid in Hongkong is heel streng - met als gevolgd dat de horeca volgende week opnieuw op slot gaat.

Home sweet home

Thuiskomen in Axel is voor Marie-Paule altijd fijn. Haar moeder, die ook even een de lijn komt, zit in de modus van 'wassen, strijken en opruimen'. Vanmorgen was Marie-Paule nog in Londen waar ze heeft geholpen om een restaurant te openen. "Mijn team is geweldig. Gisteren hadden we de openingsparty. Vanochtend toen ik het hotel uitging, had ik het best moeilijk. Het is lastig om het team achter te laten".
Luister hier naar het gesprek met Marie-Paule en haar moeder terug:
Marie-Paule ziet op tegen terugreis
Het eerstvolgende tussenstation richting Hongkong is waarschijnlijk Singapore. Vanwege de aanstaande lockdown in Hongkong moet de Axelse eerst daarheen omdat haar werkgever ook in Singapore een restaurant heeft."
Marie-Paule Herman komt uit Axel. Sinds ruim zeven jaar woont en werkt ze in de miljoenenstad Hongkong. Daar maakt ze voor de restaurantketen waarvoor ze werkt wijnprogramma's. Maar ook laat ze zich zien tussen de gasten, vooral om wijnadviezen te geven. Momenteel is ze in Londen voor de opening van een nieuw restaurant.