Hier vind je de eerste pizza-automaat in Zeeland, onze verslaggever kon niet wachten om er een te bestellen

Een warme pizza die je binnen een paar minuten na bestelling op kunt eten. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt mogelijk. Bij het tankstation in Ritthem staat de eerste pizza-automaat van Zeeland. Maar smaakt het product uit zo'n automaat ook echt naar een verse pizza? Verslaggever Mark Rijk nam de proef op de som.
Hoe smaakt zo'n pizza? Verslaggever Mark Rijk nam de proef op de som
Hoe smaakt zo'n pizza? Verslaggever Mark Rijk nam de proef op de som © Omroep Zeeland
Chicken BBQ, margherita, pepperoni en quattro formaggi. Dat zijn de soorten pizza's die na betaling binnen een paar minuten uit de automaat komen rollen. "Verse ambachtelijke pizza's, krokant gebakken in 3 à 5 minuten", is op de automaat te lezen. Ritthem is de derde plaats in Nederland waar de Vlaamse eigenaar een pizza-automaat heeft geplaatst. In België zijn er inmiddels twaalf.

Gemengde reacties

In reacties op social media is te zien dat er twijfels zijn over hoe vers een automaatpizza kan zijn. "Geen pizzabakker met hart voor z'n zaak zou ooit z'n pizza zo achterlaten. Vers is hier een vreemd woord", reageert iemand. Een ander denkt er niet zo moeilijk over: "Volgende week uit eten in de auto?" Stelt zij aan een vriendin voor.
Tijd om te testen hoe lekker de pizza's nu echt zijn. Verslaggever Mark Rijk bestelde een pizza margherita, hield zijn betaalpas voor de automaat en jawel: binnen een minuut of vijf hing er een pizzalucht naast het tankstation en had hij een gevulde pizzadoos in handen. In deze video zie je hoe zijn pizza smaakt:
Meer Zeeuwse foto's en video's in je tijdlijn? Volg ons op Instagram.