Van Wolphaartsdijk naar Antwerpen: chef-kok Thijs Meliefste kookt acht dagen over de grens

Ondanks de versoepelingen voor de horeca in Nederland kookt chef-kok Thijs Meliefste uit Wolphaartsdijk vanaf donderdag acht dagen lang in The Upper Room Bar in The Jane in Antwerpen. Het idee ontstond toen de horeca in Nederland de deuren maar niet mocht openen en in België iedereen wel uiteten mocht.
Thijs Meliefste kookt acht dagen in Antwerpen
"Dat is een beetje contrasterend, maar we moesten een keuze maken en daar ging het mij eigenlijk om", vertelt de chef-kok. Meliefste wist van tevoren al dat hij met of zonder versoepelingen in Nederland acht dagen in Antwerpen wilde staan. Dat de horeca in Nederland tot 22.00 uur is geopend, is goed voor Meliefste. Maar in België is het eigenlijk nog beter. "Mensen komen bij ons voor de volledige ervaring. Ze rijden van Groningen tot Parijs en dan moeten ze eigenlijk om tien uur weer buiten staan. Dat vind ik zonde en hier hoeft dat niet."

Gezonde spanning

De Zeeuw en zijn personeel hebben noodgedwongen een tijdje stilgezeten, dus zo'n eerste dag is dan best spannend. "Er is sprake van gezonde spanning, maar het is zeker weer even wennen. De afgelopen twee lockdowns hebben we dit ook meegemaakt, maar we hebben er vooral heel veel zin in", vertelt de chef-kok.

Toekomstplannen België

Sterrenrestaurant The Jane is van chef-kok Nick Bril, een goede vriend van Meliefste. Op deze manier belandde de Zeeuw ook in The Upper Room Bar in The Jane. Dit concept is voor acht dagen en daarna opent Meliefste zijn restaurant weer in Wolphaartsdijk. "Voorlopig is het tijdelijk, maar zeg nooit nooit. Ik heb jaren in Antwerpen gewoond en gewerkt. Het lonkt altijd, laten we het daar op houden."
Voor wie nog een tafeltje wil reserveren bij Thijs Meliefste in Antwerpen is eigenlijk al te laat. Binnen no time was de lunch en het diner volgeboekt.
Thijs Meliefste in The Jane
Thijs Meliefste treft de voorbereidingen voor de lunch in The Jane in Antwerpen © Omroep Zeeland