Mag je open, kan het niet: Seventy-Seven verbouwt komende drie maanden

Bij de omliggende cafés en restaurants op de Markt in Middelburg is het sinds gisteren weer een drukte van belang. Behalve bij Seventy-Seven. De bruine kroeg heeft een grondige verbouwing op de planning staan en kan voorlopig nog niet open.
Middelburgs café blijft ondanks versoepelingen gesloten en verbouwt de komende maanden grondig
Seventy-Seven bestaat al een halve eeuw en is een begrip in Middelburg. Aan het uiterlijk van het cafégedeelte verandert weinig, wel krijgt de bruine kroeg een grotere keuken en nieuwe wc's. "En hooguit een paar nieuwe tafels. We gaan meer eten verkopen en daardoor komt de keuken op de plek van de wc's. Het herentoilet met een genderneutraal toilet verhuist naar achter en de wc's voor de dames verhuizen naar boven", vertelt bedrijfsleider Freek van der Maas.
Maar het pand is verder ook echt toe aan verbouwing, zegt Van der Maas. Hij vertelt dat er een keer een trap verplaatst is en een telefooncel is weggehaald. "Het is goed om nu alles een keer goed onder handen te nemen en Sev in een fris jasje te steken."

Boodschap op wc-deuren

Het café staat bekend om het feit dat je ongegeneerd mag kalken op de wc-deuren. "Als er nieuwe deuren kwamen, dan stond er binnen vijf minuten een nieuwe boodschap op. En dat moet zo blijven, ook op de nieuwe deuren", zegt Van der Maas.
Het café is de komende drie maanden gesloten. "Ja, jammer nu we net open mogen. Maar het was niet anders te regelen met de aannemer die ook druk is. Het is wat het is", zegt Van der Maas. "We hebben Koningsdag als uitgangspunt. Daarna gaan we weer knallen."