Dodelijk slachtoffer na schietincident bij sportpark Het Schenge in Goes

Door een mogelijk schietincident in Goes is donderdagavond een persoon overleden. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Er is ook nog geen verdachte aangehouden. De politie was vrijdag tot het begin van de middag bezig met sporenonderzoek.
Politie doet onderzoek na mogelijk schietincident Goes
Iets voor 23.00 donderdagavond kwam er een melding bij de politie binnen over een man die met één of meer schotwonden was binnengebracht bij het ziekenhuis in Goes. Al snel kwam het Geldeloozepad, bij sportpark Het Schenge in het noorden van Goes in beeld als zogenoemd 'plaats delict'.

Onderzoek

De politie zette er een flink gebied af met linten om onderzoek te doen, onder andere met honden die het terrein afspeurden. Het is nog niet duidelijk of het onderzoek, dat zoals gezegd tot het begin van de vrijdagmiddag duurde, al belangrijke informatie heeft opgeleverd. De omgeving werd onder andere met camera's in beeld gebracht.
Het is opvallend dat de politie nog geen details over het incident prijs wil of kan geven.
Afgezet De Schenge Goes
Een deel van sportpark De Schenge in Goes is vrijdag afgezet omdat de politie onderzoek doet. © Omroep Zeeland
Na de dodelijke steekpartij in Middelburg, waarbij de 15-jarige Tim van der Steen op het leven kwam, en de vondst van het om het leven gebrachte Belgische jongetje Dean Verberckmoes op Neeltje Jans, is dit al het derde dodelijke geweldsincident dit jaar in Zeeland. Dat zijn er - in vier weken - net zoveel als in heel 2021.