Bewoners Marina Beach krijgen uitstel om vakantiepark te verlaten

De permanente bewoners van Marina Beach krijgen een half jaar uitstel om het vakantiepark in Hoek te verlaten. Zijn ze dan niet weg, dan moeten ze een dwangsom van 25.000 euro betalen. Oostappen Groep krijgt drie maanden de tijd om alle arbeidsmigranten van het terrein te halen. Gebeurt dat niet, dan volgt er een verdubbeling van de ton boete die het bedrijf van Peter Gillis al eerder kreeg opgelegd.
Bewoners Marina Beach krijgen uitstel om vakantiepark te verlaten
Zowel de Oostappen Groep als Braakmaneiland Projectontwikkeling krijgen bovendien een dwangsom van anderhalve ton opgelegd vanwege 'het permanent huisvesten van personen'. Het gaat om twaalf permanente bewoners, die dus een boete van 25.000 euro boven het hoofd hangt.
Een en ander werd vrijdagmiddag gemeld in een update van de Terneuzense wethouder Frank van Hulle rond Marina Beach en de vervolgstappen. Van Hulle: "Er zijn schrijnende verhalen van mensen die het niet lukt om een andere woonruimte te vinden, die willen we juist helpen met zoeken en daarom hebben we de termijn verlengd met zes maanden."

Strafbare feiten

Op 1 juli en 20 oktober werd tijdens een bezoek van de Veiligheidsregio Zeeland, gemeente en politie vastgesteld dat er opnieuw arbeidsmigranten op Marina Beach werden gehuisvest. Ook werd permanente bewoning geconstateerd, wat niet is toegestaan op een vakantiepark. Daarnaast waren er brandgevaarlijke situaties.
Man achter de Oostappen Groep - en dus ook achter Marina Beach - is de Brabantse ondernemer Peter Gillis, die een imperium van vakantieparken in Nederland en België heeft.
Marina Beach is vaker in het nieuws geweest de laatste jaren vanwege vieze toestanden en overtredingen. Gillis is is ook bekend van SBS-realityserie Familie Gillis: massa is kassa.