Een tocht over de oceaan met vijf mannen ziet Zeeuwse Chantal niet zitten, maar ze volgt wel een zeilcursus

Chantal Piët uit Hulst hopt momenteel zo'n beetje van eiland naar eiland. Op dit moment is ze op Curaçao, maar ze bevindt zich alweer op het vliegveld om naar Anitigua, een ander Caraïbisch eiland, te vliegen. Ze hoopt er ook nog iets te leren: ze gaat daar een zeilcursus volgen.
Zeeuwse Chantal viert kerst in Mexico
Chantal Piët © Omroep Zeeland
Het is niet helemaal haar eigen idee: "Mijn vent gaat de Atlantische Ocean over zeilen, in november. Dus het is misschien handig om dat dan eerst te leren."
Ze verwacht de cursus niet met twee vingers in de lucht onder de Caraïbische zon af te ronden. "Het klinkt allemaal heel leuk en relaxed, maar we moeten natuurlijk wel wat dingen leren, zoals de radio en navigatie."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.
Chantal (38) is opgegroeid in Hulst en later terechtgekomen in de Verenigde Staten. Ze heeft daar haar eigen stroopwafelbedrijf. Omdat ze een vaste woonplaats beu was, heeft ze haar huis verkocht en leidt een nomadenbestaan in Canada en de Verenigde Staten.
Chantal volgt dus de cursus, maar heeft in tegenstelling tot 'haar vent' niet direct een doel. Hij hoeft niet te verwachten dat ze hem vergezelt tijdens zijn tocht over de oceaan. "Met vijf mannen op één boot, ik denk nou...ik ga op mijn eigen manier wel terug naar de andere kant, dus veel plezier."

Zeilcursus komt wel van pas

De Zeeuwse denkt wel dat de zeilcursus uiteindelijk van pas komt. "We zijn fervent duikers, dus het is dan ook wel handig om te kunnen varen. En we kunnen daar nog een carrière in beginnen als de stroopwafels klaar zijn."
Over haar stroopwafelbedrijf gesproken: daar is ze ook nog druk mee, al verwacht je dat misschien niet als je bijna iedere week leest dat ze op een andere bestemming is. Zo verwacht Chantal dat de stroopwafels straks in zo'n 500 Amerikaanse supermarkten te koop zijn.
Luister hieronder het hele gesprek met Chantal terug.
Chantal vertelt over haar zeilcursus