Slachtoffer dodelijke schietpartij Goes is 24-jarige man, nog geen aanhoudingen

Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij gisteravond in Goes is een 24-jarige man. Hij komt uit Goes. De man werd op het parkeerterrein bij sportpark 't Schenge aan het Geldeloozepad in Goes neergeschoten en overleed kort nadat hij aankwam in het ziekenhuis.
Politie doet de ochtend na het schietincident onderzoek op het parkeerterrein
Politie doet de ochtend na het schietincident onderzoek op het parkeerterrein © HV Zeeland
Drie getuigen zijn gisteren naar het politiebureau meegenomen en gehoord. De politie meldt dat er nog niemand is aangehouden. Ook of er daadwerkelijk sprake is van een schietpartij, wordt nog onderzoek, zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. "We gaan ervan uit dat hij is omgekomen door vuurwapengeweld."

Sporenonderzoek

Om de zaak te onderzoeken hebben de politie en het Openbaar Ministerie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgezet. "Dat is een team van vijftien tot twintig rechercheurs die met de zaak aan de slag gaan. Zij gaan uitpluizen wat er gebeurd is." De rechercheurs horen bijvoorbeeld getuigen, doen buurtonderzoek en bekijken camerabeelden, zegt de politiewoordvoerder.
Tot en met het begin van de middag heeft de politie onderzoek gedaan rond de plaats delict. "Vannacht en vandaag hebben we enkele uren onderzoek gedaan, ook met honden. Forensische collega's hebben onderzoek gedaan om de plaats delict in kaart te brengen."
Forensische opsporing doet onderzoek in woning Goes
Forensische opsporing doet onderzoek in woning Goes © HV Zeeland
De Forensische Opsporing heeft vanmiddag sporenonderzoek in een woning aan de Willem Zelleweg in Goes gedaan. In de omgeving van de woning hielden verschillende politieagenten een buurtonderzoek, meldt HV Zeeland. Of het onderzoek in de woning met het schietincident van gisteravond heeft te maken, kan Uytdehage niet bevestigen.