Bouzambou mist penalty en is klaar met Oranje-zaalvoetballers op EK

Said Bouzambou is er niet in geslaagd de kwartfinales van het Europees kampioenschap zaalvoetbal te bereiken met het Nederlands team. De Vlissinger gaf met Oranje een 2-0 voorsprong weg tegen Servië, miste een penalty en verloor uiteindelijk met 2-3.
Said-Bouzambou-Servië
Said Bouzambou jaagt op de bal tegen Servië © ANP
Het begin was goed voor Oranje, dat in Amsterdam door de versoepelde coronaregels voor het eerst gesteund kon worden door publiek. Na een paar minuten schoof Jordan Martinus de bal tussen de benen van de doelman binnen, zag Bouzambou vanaf de bank.

Goed uit de startblokken

Na de rust schoot Nederland net als in de eerste helft uitstekend uit de startblokken, mede dankzij de balvaste Bouzambou in de punt van de aanval. De 31-jarige Vlissinger hield de bal goed bij zich en bediende teamgenoot Yoshua St. Juste, hij tekende voor de 2-0.
Het nog puntloze Servië moest meer risico nemen om uitzicht te houden op een plek in de kwartfinale en voerde de druk op. Het leidde met nog dertien minuten op de klok tot de 2-1 van Slobodan Rajcevic.
Said-Bouzambou-Servië-2
Bouzambou claimt een penalty nadat hij aan zijn shirtje onderuit is getrokken © ANP
Gesterkt door de aansluitingstreffer ging Servië op jacht naar meer en vond het de gelijkmaker via Denis Ramic. Uit het veld geslagen door de plotselinge gelijkmaker gaf Nederland vlak daarna de 2-3 cadeau aan Andreja Stojcevski.

Dramatische slotfase

Uitgerekend Bouzambou kreeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker. De aanvaller werd naar de grond getrokken voor het Servische doel en kreeg een strafschop. De Vlissinger ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn schot buitenkant paal naast gaan.
De gemiste strafschop kwam Oranje duur te staan, want het lukte daarna niet de gelijkmaker nog op het scorebord te zetten. Door de 3-2 nederlaag is Nederland uitgeschakeld op het EK. Portugal en Oekraïne gaan als nummer 1 en 2 van poule A naar de kwartfinales.