De hakken en pakken kunnen weer aan: schouwburg stroomt als vanouds vol

Eindelijk weer een kop thee in de foyer en luid kabaal in de zaal. Weer gevulde theaterstoelen en even dat avondje-uit-gevoel weer voelen. Het was gisteravond tijd voor de LichteGedichtenDag, een avond vol gedichten, liedjes en hartstochtelijk gelach.
Lichte gedichten voor een luchtige avond in de schouwburg
Na een lange periode van gedoofde toneellampen en een gevallen doek, kon de Stadsschouwburg Middelburg nu eindelijk weer open voor een theaterbezoek. Het publiek stroomde gewillig binnen, om al snel over het gebrek aan een avondje cultuur te beginnen: "Ik ben er helemaal klaar voor. Eindelijk weer eens een keertje naar het theater. Het voelt als thuiskomen", vertelt één van de gasten even later.
De avond werd ingekleurd door bekende namen als Ivo de Wijs en Katinka Polderman. Ze had het idee dat er een ontlading was omdat het publiek weer komen kan.
LichteGedichtenDag
Het publiek genoot op afstand van de LichteGedichtenDag © Omroep Zeeland
Polderman uit 's-Heer Abstkerke was blij om weer op het podium te staan als zangeres en spreker: "Ik vond het heel erg fijn om weer wat te kunnen doen, zeker."
De avond werd afgesloten met het Drs. P-lied 'Knolraap en lof, schorseneren en prei'. Een goede zet volgens een bezoeker: "Eindelijk weer cultuur snuiven, een heerlijk gevoel voor mij!"