Kleine protestactie tegen corona rijdt door Zeeland

Net als op andere plekken in Nederland is vandaag ook in Zeeland actie gevoerd tegen de coronaregels. De actie lijkt ingegeven door het zogenoemde Vrijheidskonvooi in Canada, waar duizenden mensen protesteerden. In Zeeland verzamelden de actievoerders zich op het parkeerterrein van de ANWB bij Kapelle.
Demonstranten van Freedom Convoy Zeeland reed door Zeeland
Demonstranten van Freedom Convoy Zeeland reed door Zeeland © Omroep Zeeland
Na een kort overleg met de politie vertrok de stoet, het 'Freedom Convoy Zeeland' voor een rondje door de provincie. Dit leidde soms tot langzaam rijdend verkeer.
In vergelijking met andere provincies bleef de actie in Zeeland beperkt met enkele voertuigen. In Friesland kwamen zo'n 25 vrachtwagens, tientallen auto's en een aantal tractoren bijeen. In Overijssel ging het om tientallen demonstranten in vrachtwagens en auto's die van Hengelo naar Zwolle reden.

Actie in Canada

Bij het zogenoemde Vrijheidskonvooi in Canada reden deze week honderden truckers van Vancouver naar Ottawa. Ook andere mensen, die geen vrachtwagenchauffeur zijn, sloten zich erbij aan. In totaal ging het om duizenden mensen. Het protest begon aanvankelijk als een actie tegen de verplichte vaccinatie van vrachtwagenchauffeurs die de grens met de Verenigde Staten willen oversteken. Vervolgens is het meer een demonstratie geworden tegen de coronaregels en tegen het vaccineren in het algemeen.