Fotografen opgelet! Verbod op fotograferen van kerncentrale in Doel

Fotografen opgelet! Je mag geen foto's meer maken van de kerncentrales in Doel en de twee grote koeltorens. Wie dat zonder toestemming wel doet, kan een boete krijgen. Dat meldt de Vlaamse nucleair toezichthouder FANC.
Doel geen foto's
Zeeuwen stuurden eerder tientallen foto's in van de kerncentrale in Doel, maar dat mag dus nu niet meer © Ria Overbeeke
De regels zijn aangescherpt vanwege de veiligheid van de centrale. Of er nog uitzonderingen op de nieuwe regels komen, wordt in de loop van de komende maanden bepaald.

Tientallen foto's

De twee koeltorens van Doel zijn al van ver en dus ook vanuit Zeeland te zien. Zeeuwen stuurden eerder al tientallen foto's in van de kerncentrale in Doel, maar dat mag dus nu niet meer.
Fotografen die tóch de centrale in beeld willen brengen, kunnen een aanvraag indienen bij het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken in België. Overigens mag de centrale zelf wel foto's naar buiten brengen.

Borssele

Een verbod op fotograferen van de kerncentrale in Borssele ligt niet voor de hand, zegt woordvoerster Monique Linger. "Alleen voor het fotograferen en filmen bij ons op het terrein is toestemming nodig. Iedereen mag gewoon plaatjes schieten, al kan het gebeuren dat onze beveiliging even komt vragen wat precies de bedoeling is."