Zeeuwse Evelien verwacht anderhalve meter sneeuw voor de deur

Storm Corrie houdt zich rustig in Oostenrijk, vertelt Evelien. "Een beetje woei hebben wij ook. Maar in plaats van regen hadden we sneeuw, je zag geen hand meer voor ogen. Ik moest even naar boven naar een huis van iemand anders, maar ik zag helemaal niets meer."
Evelien Thiele Zeeuw in het Buitenland ZIB
Evelien Thiele Zeeuw in het Buitenland ZIB © Omroep Zeeland
"Ze zeggen dat we tot donderdag een meter tot anderhalve meter sneeuw krijgen. Ja, dat is voor ons ook veel in een paar dagen. Je kunt wel skiën, maar het waait hard en de sneeuw vliegt in je ogen. Vorige week was ik bijna iedere dag onderweg, dus neem ik nu even pauze."

Sneeuwschuiven

Als er veel sneeuw valt, nemen Oostenrijkers maatregelen. "Ik ben vandaag wel al twee keer wezen sneeuwschuiven. Mijn man moest ineens gaan werken omdat de sneeuwfrezen moesten worden nagekeken. Ik kijk er wel naar uit, ik hou wel van sensatie. En dit is sensatie. Ik ben net een paar centimeter meer dan die anderhalve meter."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is elf jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.
Luister hieronder het gesprek met Evelien terug:
Evelien Thiele over de verwachte sneeuw