Scheppen en graven bij strandtent: 'Het zand stond tot twee meter hoog!'

Scheppen, vegen en nog meer scheppen. Met meerdere kranen en heel veel mankracht probeert het personeel van strandpaviljoen Noordduine bij Domburg het terras weer 'zandvrij' te maken. De werknemers moeten flink aan de bak nadat storm Corrie het terras volledig onder het zand bedolf.
Scheppen en graven bij strandtent: zand stond tot twee meter hoog door storm Corrie
Toen chefkok Eddy Ployngam maandag de duinen af liep, werd al gauw duidelijk dat zijn weg naar de deur van het strandpaviljoen een uitdaging zou worden. "Het was echt een gevecht om van de trap af, bij de ingang te komen. Maar aan het eind van de dag was het nog veel erger. Toen lag er zo veel zand op het terras, dat ik de deur bijna niet meer open kreeg. Ik heb echt heel hard moeten duwen om buiten te komen."
Het was een bizar gezicht volgens mede-eigenaar Mark van Wijngaarden. "Er lag zo veel zand! Ik heb zoiets nog nooit eerder gezien. Op sommige plekken lag het zand tot wel twee meter hoog en alle stoelen en tafels lager eronder. Die hebben we eerst moeten uitgraven."
Voor het personeel is het ook even schakelen. "Dit is wel even wat anders dan koken en bier tappen," lacht Mark. "Maar ze zijn het inmiddels gewend hoor. Men denkt dat het strand alleen maar leuk, zon en gezelligheid is. Maar dit hoort er helaas ook bij."

Zand door het frietluik

"De ellende is niet alleen hier buiten, maar ook binnen," vertelt chef Eddy. "Er is heel wat zand door het frietluik heen gekomen. Alle apparatuur moet nog zandvrij worden gemaakt. We hopen vrijdag weer open te kunnen en de gasten weer te verwelkomen."
Hij hoopt dat het het dit jaar bij storm Corrie blijft. "Een dagje vegen is leuk, maar niet wekelijks. Dan ga ik liever naar de sportschool."