Nieuwe stadstekenaar verliefd geworden op Middelburg: 'Het is zo'n mooie stad!'

Middelburg heeft twee nieuwe stadstekenaars. Die zullen een jaar lang het stadsleven bekijken, en op hun eigen manier vastleggen. Christien van Driel is één van de nieuwe tekenaars. "Ik probeer een tijdsbeeld neer te zetten in de hoop dat er misschien over honderd jaar nog eens naar gekeken wordt."
Stadstekenaar verliefd geworden op Middelburg
Boris Peeters is de andere stadstekenaar die benoemd is door de Teeken Akademie. Die school bestaat al 244 jaar.
Christien van Driel is pas vijf jaar geleden in Middelburg komen wonen: "Ik heb 35 jaar in België gewoond. Maar toen wij hier kwamen wonen heb ik de stad goed leren kennen door te tekenen wat ik zag. En ik ben inmiddels echt verliefd geworden op Middelburg." Slecht weer of niet, ze gaat altijd naar buiten om te tekenen. "Ik wil de omgeving op mij in laten werken. Het focuspunt bepalen en dat een schets maken. Die werk ik dan later in mijn atelier uit."
Christien van Driel
Christien van Driel met haar tekenboek in Middelburg. © Omroep Zeeland
De twee stadstekenaars zijn een initiatief van de Teeken Akademie. Het gaat om een professioneel tekenaar (Boris Peeters) en een amateur (Christien van Driel). De tekenaars krijgen een jaar de tijd om minstens vijf tekeningen te maken over het leven in de stad.

Elk jaar nieuwe tekenaars

De Teeken Akademie wil dat stadstekenaars de komende jaren Middelburg vast blijven leggen. In 2028 bestaat de stichting 250 jaar en dan wordt er teruggekeken op de hele serie. "Ik teken vooral mensen, de Middelburger. Niet zozeer gebouwen of huizen. Ik hoop dat ik mensen inspireer om ook naar buiten te gaan en te gaan tekenen."