Politie doet oproep aan omwonenden na overval Aldi Zierikzee: 'Check uw camerabeelden'

De politie hoopt de komende tijd camerabeelden te ontvangen waarop de daders van de overval op de Aldi-supermarkt in Zierikzee te zien zijn. Een oproep is gedaan om meer te weten te komen over de overval op zaterdagavond 29 januari.
De Aldi-supermarkt in de Grevelingenstraat in Zierikzee is overvallen.
De Aldi-supermarkt in de Grevelingenstraat in Zierikzee is overvallen. © HV Zeeland
Op die avond bedreigden drie overvallers het personeel en zijn er met een buit vandoor gegaan. De overvallers waren zwart gekleed en droegen bivakmutsen. Op de website Dumpert zijn beelden van de overval verschenen.

Bewoners achter supermarkt

De politie richt zich in de oproep vooral op bewoners die achter de supermarkt wonen, onder meer in de straten Krabstraat, Zeesterpad, Kreeftstraat en Haringvlietstraat. "Check uw camerabeelden, ook van uw deurbelcamera, mogelijk dat de daders hierop staan."
Het gaat om de beelden van zaterdagavond 29 januari tussen 19.55 en 20.30 uur. Wie in die tijdsperiode verdachte personen op de beelden ontdekt, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Ernstig misdrijf

De overval wordt door de politie omschreven als een ernstig misdrijf. Wie een tip heeft kan daarom ook anoniem informatie delen bij het Zeeuwse team criminele inlichtingen (TCI). Dat team is te bereiken via het algemene nummer van de politie: 0900-8844.