Emma Heesters en DI-RECT blijven op affiche Graauwrock staan

De organisatie van Graauwrock heeft Emma Heesters en DI-RECT ook voor dit jaar weten te strikken. De band uit Den Haag en de zangeres uit 's-Gravenpolder zouden al in 2020 op het podium in Graauw staan, alleen ging het festival de afgelopen twee edities niet door vanwege coronamaatregelen. Graauwrock is dit jaar op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei.
Emma Heesters bij de MTV Europe Awards in Boedapest
Emma Heesters bij de MTV Europe Awards in Boedapest © ANP
Ondanks een coronajaar zonder al te veel optredens, haalden beide artiesten geregeld het nieuws. Zo won DI-RECT vorige maand de Popprijs 2021 tijdens Eurosonic Noorderslag. In 2020 vierde de band zijn twintigjarig bestaan met twee shows in Ahoy.
Emma Heesters was afgelopen tijd vooral veel te horen op de Nederlandse televisie: ze zat verstopt in het krokodillenpak tijdens het RTL-programma The Masked Singer.

Gers Pardoel op Graauwrock for specials

Een dag vóór het reguliere festival wordt Graauwrock for Specials gehouden, een festival speciaal voor mensen met een beperking. Voor dat festival is Gers Pardoel geboekt. Ook hij stond twee jaar geleden al geprogrammeerd en komt zijn afspraak nu alsnog na.