Gaslekkage hotel Burgh-Haamstede, twee mensen onderzocht in ambulance

Een hotel aan de Torenweg in Burgh-Haamstede is vanmiddag korte tijd ontruimd geweest vanwege een kleine gaslekkage. Inmiddels heeft de brandweer het lek gedicht. Twee mensen die zich niet lekker voelden, zijn door ambulancepersoneel onderzocht.
De brandweer kwam ter plaatse om het lek te dichten
De brandweer kwam ter plaatse om het lek te dichten © HV Zeeland
Rond kwart voor drie kwam de melding bij de brandweer binnen als stank/hinderlijke lucht. Het hotel werd vervolgens voor de zekerheid ontruimd, bij aankomst van de brandweer waren alle aanwezigen al buiten.
Het lek bleek in een cv-ketel te zitten. Door het afsluiten van de gaskraan is de lekkage gestopt. Het hotel wordt geventileerd en de brandweer voert voor de zekerheid nog metingen uit. Als die in orde zijn, kan iedereen weer naar binnen. De installateur doet onderzoek naar het lek.

'Personeel heeft uitstekend gehandeld'

De twee mensen die zich niet lekker voelden, zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar mankeerden niets. De veiligheidsregio had na afloop nog een complimentje voor de werknemers van het hotel: "Personeel volgde deze middag een BHV-cursus en heeft uitstekend gehandeld."