Emma Heesters heeft vijf miljoen volgers op YouTube: 'Het is bizar snel gegaan'

Emma Heesters heeft meer dan vijf miljoen volgers op YouTube. De zangeres uit 's Gravenpolder werd bekend doordat ze covers van bekende songs op YouTube zette. Nadat ze meedeed aan het tv-programma De Beste Zangers brak ze definitief door. Tegenwoordig zingt ze vooral Nederlandstalig werk.
Emma Heesters bij de MTV Europe Awards in Boedapest
Emma Heesters bij de MTV Europe Awards in Boedapest © ANP
De zangeres is erg blij met het bereiken van vijf miljoen volgers, vertelt ze in Goedemorgen Zeeland. "Het is echt bizar hoe snel het is gegaan", vertelt Heesters. "Ik vond 200.000 al bijzonder. Ik heb eigenlijk elke mijlpaal wel gevierd. Heel gek dat het er nu al vijf miljoen zijn." Daarmee komt Emma Heesters op gelijke hoogte met grote internationale artiesten als dj Tiësto. Al is ze nog wel een eindje verwijderd van Adele, de zangeres die ze meerdere keren heeft gecoverd. Die heeft bijna 30 miljoen volgers.

Een druk jaar

Heesters had een druk jaar. Ze deed mee met het tv-programma The Masked Singer (ze was de krokodil), speelde in The Streamers (een formatie van artiesten) en bleef in de tussentijd filmpjes maken voor op haar YouTubekanaal. "En ik heb ook nog een aantal singles uitgebracht."

Grote plannen

Maar minder hard werken komt niet in haar woordenboek voor. Ze heeft nog veel plannen voor de komende tijd. "In maart komt er iets nieuws. Het is iets Nederlandstalig, maar ik maak het nummer niet alleen." Ook wil de zangeres graag meedoen met het Eurovisie Songfestival. "Dat zou ik erg leuk vinden, maar S10 gaat het dit jaar ook fantastisch doen."
Voor haar YouTubekanaal heeft Heesters ook al een nieuw doel: tien miljoen volgers halen. "Dat gaat wel even duren, maar ik ga er hard voor werken."