Hoe moet de politiek de verkeersproblematiek in Veere aanpakken? Wederom is er discussie

Wat moet er gebeuren met parkeren en de toegankelijkheid in de gemeente Veere? Dit punt stond vanavond centraal tijdens een discussieavond van PvdA/GroenLinks in Veere.
Parkeren Domburg
Nieuw parkeersysteem in Domburg werkt niet © Omroep Zeeland
Het onderwerp is belangrijk, omdat - met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur - er de volgende raadsperiode beslissingen over worden genomen. Zo'n dertig bewoners namen de moeite om vanavond mee te discussiëren.
Al snel werd duidelijk dat niet iedereen op één lijn zit wat betreft de oplossing. Wel zijn alle partijen het er over eens dat het probleem opgelost moet worden. Veel omliggende dorpen kampen namelijk met hetzelfde probleem: er rijdt te veel verkeer door de kernen. De Domburgse stadsraad, die vanavond ook vertegenwoordigd werd, is blij met de discussie, maar probeert dit punt al jaren aan de orde te brengen. Adrie Meeuwse reageerde dan ook emotioneel en wees naar de politiek: "Want er gebeurt daar geen sodemieter."

Geen woorden maar daden

De opmerking werd met applaus ontvangen. "Te veel woorden en weinig daden", werd nog geroepen door een aanwezige. Volgens velen wordt het onderwerp te vaak herkauwd.
Fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks Peter Meijs trekt zich de kritiek aan. "Wij hebben het niet altijd goed gedaan de afgelopen jaren", zegt hij, verwijzend naar het begin van de gemeenteraadsperiode waarin er veel strubbelingen waren. Hij vindt dat de partijen te veel met zichzelf bezig zijn geweest.
"De oplossingen zijn daardoor op de achtergrond geraakt en dat moet echt beter," aldus Meijs, die met de komende gemeenteraadsverkiezingen kans op verbetering ziet.