Rick van Breda gaat met windkracht zeven het hardst en wint Beachrace Renesse

De Beachrace in Renesse is gewonnen door Rick van Breda. De mountainbiker uit 't Zand reed met Menno Don en Jasper Ockeloen naar de finish en versloeg het duo in de sprint. Van Breda was de eerste winnaar van de strandrace in twee jaar tijd, die meerdere keren werd uitgesteld door de coronapandemie. Bij de vrouwen was Demi de Jong uit Ossendrecht de snelste.
Rick van Breda de snelste in barre Beachrace Renesse
Tussen de verschillende stormen van dit weekend door. waren er toch nog ongeveer 130 mountainbikers die de strijd met de elementen aan gingen op de stranden rondom Renesse. Door de wind, met kracht zeven, en de voorspelde regen waardoor de gevoelstemperatuur rond het vriespunt kwam te liggen, werd de wedstrijd van te voren al ingekort.
Bij de heren bleven aan de kop van de wedstrijd uiteindelijk Van Breda, Don en Ockeloen over, die gingen uitmaken wie de wedstrijd over 36 kilometer zou winnen. Met minimaal verschil ging die winst op de finishstreep naar Van Breda.
Koplopers Van Breda, Don en Ockeloen gaan over het strand bij Renesse
Koplopers Van Breda, Don en Ockeloen gaan over het strand bij Renesse © Arjen Schippers
Bij de vrouwen kwam De Jong solo over de streep en had een voorsprong van bijna een minuut op Karen Brouwer uit Oosterwolde. Yva Geluk uit Middelburg eindigde als derde.
De editie van 2021 kon vanwege corona niet doorgaan en lang leek het er op dat ook de race van 2022 niet door zou kunnen gaan. Nadat de wedstrijd een aantal keer werd uitgesteld werd de Beachrace vorige week nog op de agenda gezet.