In Kattendijke heeft niemand goed telefoonbereik, dorp smeekt gemeente om hulp

Kattendijke maakt zich grote zorgen over de veiligheid, doordat het telefoonbereik in het dorp slecht is. Pogingen van KPN om het bereik te verbeteren zijn niet gelukt, schrijft de Vereniging Dorpsbelangen Kattendijke. Ze hebben de gemeente Goes ingeschakeld om tot een oplossing te komen.
De kerk van Kattendijke
De kerk van Kattendijke © Koos van Hese, Terneuzen
De problemen met het telefoonbereik in Kattendijke bestaan jaren. Inwoners hebben binnen, maar ook buiten amper ontvangst met hun mobiele telefoon.
Telecomaanbieder KPN schrijft in een reactie aan de vereniging dat drie telefoonmasten rond het dorp een upgrade hebben gekregen. Het zou de problemen moet oplossen, maar dat is volgens bewoners niet gebeurd.

'Dorpsbewoner overleden door slecht bereik'

Volgens dorpsbelangen is een paar jaar geleden iemand in het dorp overleden aan een hartstilstand. Naar verschillende AED-vrijwilligers werd tijdens deze dreigende situatie een noodbericht via sms gestuurd, maar die berichten kwamen pas de volgende ochtend aan. Een ambulance kwam te laat.
Het slechte bereik heeft tijdens de coronacrisis ook voor problemen gezorgd. Veel bewoners werden geacht thuis te werken, maar door het gebrekkige bereik was dat amper mogelijk. Volgens dorpsbelangen zijn er nog legio voorbeelden waarbij de veiligheid in het geding is. Vereniging Dorpsbelangen Kattendijke hoopt dat de gemeente het dorp kan helpen om het probleem op te lossen.

Eerder ook al geen post

Vorig jaar had Kattendijke ook al problemen met de post. Het dorp had geen vast postbezorger, waardoor er nauwelijks post werd bezorgd. Daardoor misten bewoners onder andere medische post en rekeningen. Door een vast postbezorger aan te stellen, heeft PostNL dit probleem verholpen.