Noodopvang asielzoekers Goes met half jaar verlengd

De noodopvang voor asielzoekers in de Zeelandhallen in Goes blijft een half jaar langer open, tot 1 september. Het gemeentebestuur is dinsdag akkoord gegaan met het verzoek hiertoe van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Eerder had burgemeester Margo Mulder laten weten het verzoek welwillend te behandelen.
Zeelandhallen asielzoekers
Tot 1 september worden nog vluchtelingen opgevangen in de Zeelandhallen © Omroep Zeeland
De noodopvang is in september vorig jaar opengegaan. Er is plek voor 320 vluchtelingen die door plaatsgebrek nog niet in reguliere asielzoekerscentra terecht kunnen. De opvang in de Zeelandhallen zou zes maanden openblijven, maar in de overeenkomst die gemeente en het COA vorig jaar met elkaar sloten, was al de optie opgenomen om dat met zes maanden te verlengen. Onder voorwaarde dat de gemeente hierin het laatste woord zou hebben.
Burgemeester Margo Mulder van Goes liet een maand geleden al weten dat het gemeentebestuur tevreden was over de opvang. "Er zijn de afgelopen maanden geen noemenswaardige incidenten geweest. Een corona-uitbraak was vrij snel onder controle. De samenwerking met politie, COA, beveiliging en GGD loopt goed." Maar voordat definitief ja gezegd zou worden op het verzoek, moest er eerst met bedrijven in de buurt en omwonenden overlegd worden.
Dit is een bijdrage van Streekomroep De Bevelanden.