Nieuwe directeur 't Beest heeft mazzel; 'Ik ben blij dat alles weer open kan'

In coronatijd een nieuwe baan aannemen in de cultuursector. Dan heb je in ieder geval lef. Simone Kort is sinds een maand directeur van Podium 't Beest in Goes. Amper begonnen aan haar nieuwe baan werden de coronamaatregelen versoepeld en kon ze vol aan de bak.
Simone Kort directeur 't Beest
Simone Kort is sinds deze maand nieuwe directeur van podium 't Beest in Goes © Omroep Zeeland
Simone Kort, gefeliciteerd, u bent net op het juiste moment begonnen hé?
"Bedankt en ja dat klopt. We komen natuurlijk net uit een hele zware coronatijd en dan is het fijn dat we volledig van start kunnen gaan. De artiesten staan te trappelen om te komen spelen en we hebben een uitgebreid programma met concerten en films op de planning staan. In mei starten we ook de DJ school voor jongeren die alles willen leren over de apparatuur en hun eigen muziekstijl willen ontdekken, kortom ik ben ontzettend blij dat we weer van alles kunnen organiseren."
Is het lastig om jongeren te interesseren in cultuur?
"Ja en dat heb ik ook gemerkt in mijn vorige functie. Ik heb zeventien jaar gewerkt als programmeur bij een theater in Roosendaal en daar was het lastig om de jeugd te trekken. Het is niet zo dat een voorstelling automatisch jongeren trekt als die voor de jeugd bestemd is, je moet juist iets gezamenlijk met hen opzetten. Het mooiste zou zijn als ze elkaar aansteken en vertellen hoe belangrijk en leuk cultuur is. Vandaar dat we ons veel op die doelgroep richten, maar ook voor ouderen en jonge kinderen organiseren we activiteiten."
Podium 't Beest in Goes
Podium 't Beest in Goes © Omroep Zeeland
Hoe bent u in deze functie gerold?
"Ik werkte al in de culturele branche, maar na zeventien jaar theater was het voor mij tijd voor iets anders. Ik ben toen rond gaan kijken en zag dat ze bij dit poppodium op zoek waren naar een nieuwe directeur en dat sprak mij erg aan. Het leek me leuk om eens buiten Brabant te kijken waar ik vandaan kom en te werken in een andere discipline."
Wat doet u eigenlijk allemaal als directeur?
"Het is een heel breed takenpakket met een gedeelte bedrijfsvoering, financiën en marketing, maar wat ik vooral ga doen is op zoek naar samenwerkingen en het contact onderhouden met de gemeente en de provincie voor subsidieaanvragen. Bij mijn vorige baan kijk ik trots terug op mijn verbindende rol binnen het bedrijf. Ik ging nieuwe samenwerkingen aan waardoor cultuur uit de regio altijd een podium heeft gekregen en dat wil ik voor Goes ook voor elkaar krijgen."