Bij Grand Prix Lombardije is het meteen raak voor Van de Ven

Nancy van de Ven heeft de Grand Prix van Lombardije gewonnen. De motorcrosser uit Vlissingen troefde in de tweede manche landgenote Lynn Valk af en kwam met een flinke voorsprong solo over de finish. Het is voor het eerst sinds 2018 dat Van de Ven een GP op haar naam schreef.
Bekijk hier hoe Van de Ven de tweede manche in Lombardije won
De GP van Lombardije was de eerste van zes wedstrijden in dit WK-seizoen. Nadat Van de Ven gisteren op de tweede plek eindigde, ging ze vandaag vol voor de winst. Na de start lag ze op plek vier, maar al snel reed ze naar de kop van de wedstrijd. "Vanuit daar kon ik alleen maar uitlopen op de rest van het veld." Van de Ven reed onbedreigd naar de finish en kwam na elf rondes binnen met een voorsprong van meer dan zeven seconden op Valk.
"Ik wilde zo graag een GP winnen. Dit is echt waar ik voor heb gewerkt, waar ik deze winter zoveel voor heb gelaten", aldus een enorm blije Van de Ven na afloop. "Ik durfde er van te voren niet aan te denken. Mijn weekend kan niet meer stuk."
Nancy van de Ven
Nancy van de Ven op haar motor - archieffoto © Orange Pictures

Andere mindset

De afgelopen drie WK-seizoenen werd Van de Ven steeds tweede in de eindstand. Ondanks dat die tweede plek een knappe prestatie is, frustreert het haar wel dat ze nog geen wereldkampioen is geworden. Dit seizoen besloot Van de Ven met een andere mindset de wedstrijden in te gaan: genieten en presteren. "Normaal zou ik na de tweede plek van zaterdag niet tevreden zijn geweest", legt Van de Ven uit. "Maar nu dacht: morgen komt er nog een dag. Dat ik dan vandaag win, dat is echt genieten."
Het was voor de 24-jarige Van de Ven haar zeventiende mancheoverwinning in haar carrière. Door de winst in Lombardije begint ze in de volgende GP, in het weekend van 2-3 april, als leidster van het algemeen klassement aan de GP van Portugal.