Verkiezingen nog ver-van-mijn-bed-show: 'Ik beslis een dag van tevoren op wie ik ga stemmen'

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Waar lijsttrekkers en hun partijgenoten alles uit de kast halen om zoveel mogelijk kiezers voor zich te winnen, lijken de kiezers er nog maar weinig aandacht aan te schenken. "Ik moet me er nog in verdiepen", moeten veel Goese stemmers bekennen.
In Goes zijn nog veel zwevende kiezers
"Ik heb me er nog helemaal niet in verdiept. Het is pas volgende week", vertelt een mevrouw die net haar boodschappen in haar wagen heeft geladen. Volgende week maandag tot en met woensdag kunnen we naar de stembus, maar ze is er nog niet over uit op welke partij ze gaat stemmen: "Ik kan nog een dag van tevoren beslissen op wie ik ga stemmen. En dan sta ik er volledig achter."

Nog niet echt over nagedacht

Haar 20-jarige dochter zweeft ook nog: "Ik wil stemmen op een partij die bij me past. Maar ik moet nog kijken wat dat dan is. Ik kwam er ook pas kortgeleden achter dat de verkiezingen eraan komen, dus ik heb er nog niet echt over nagedacht."
Mening over verkiezingen
Veel stemmers in Goes zijn nog niet zo bezig met de gemeenteraadsverkiezingen © Omroep Zeeland
Een andere Goesenaar heeft hetzelfde probleem: "Er gebeurt nu zoveel in de wereld, dat ik de lokale politiek niet echt volg. Ik kijk nu meer naar de landelijke politiek dan naar de gemeentelijke politiek. Ik weet ook niet goed wat de lokale speerpunten zijn."

D66, of toch VVD

Slechts één supermarktbezoeker is er - waarschijnlijk - over uit: "Het wordt denk ik D66. Of misschien de VVD, maar ik stem eigenlijk altijd D66. Toch wil ik nog wel even kijken wat dat echt voor deze gemeente betekent. Ik ben er nog niet heel erg mee bezig geweest.