Paskal Jakobsen maakt muziek met Musketiers

BLØF-zanger Paskal Jakobsen heeft samen met Bertolf Lentink en Paul de Munnik een nieuwe band opgericht: Musketiers. Het nieuwe muziektrio heeft vandaag zijn eerste liedje uitgebracht: Terug Naar De Baai. Op dat nummer is ook de Drentse zanger en muzikant Daniël Lohues te horen. De Musketiers gaan vanaf september dit jaar, zonder Daniël, op tournee.
Het plan om samen muziek te maken ontstond ruim twee jaar geleden. Paskal voelde 'een dringende behoefte' om iets naast BLØF te doen. Hij belde met Paul de Munnik en Daniël Lohues. Eind jaren negentig braken ze alle drie door met Nederlandstalige muziek: Acda en de Munnik met Niet Of Nooit Geweest, Skik met Op Fietse en BLØF met Liefs uit Londen. Vanaf die tijd bestaat een gevoel van muzikale verwantschap, zegt Paskal.
Bertolf is ruim tien jaar jonger dan de anderen. Hij brak door in 2008 met zijn singles Another Day en For Life. In de jaren daarna stond hij regelmatig in het voorprogramma van BLØF.
Terug Naar De Baai is geschreven aan de keukentafel in een boerderij. Bij het maakproces hadden de mannen Dock of the Bay van Otis Redding in gedachten. Een compleet album van Musketiers staat gepland voor dit najaar. De theatertour trapt af in de Schouwburg in Middelburg op 28 september 2022.