Gault Millau 2022: Syrco Bakker chef van het jaar en hoogste score voor Inter Scaldes

Syrco Bakker van restaurant Pure C in Cadzand is door restaurantgids Gault Millau uitgeroepen tot chef van het jaar. Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen scoort dit jaar de hoogste punten in de gids.
Syrco Bakker van restaurant Pure C
Syrco Bakker van restaurant Pure C © Omroep Zeeland
De jury roemt Bakker om zijn 'creatieve en Zeeuwse manier van koken'. Bakker begon in de keuken bij Oud Sluis van Sergio Herman. Die vertelde in een filmpje bij de bekendmaking dat Bakker maar sollicitatiebrieven blééf schrijven en dat hij daar zelf nooit op reageerde. Tot het moment dat Bakker voor de deur stond en hij hem een kans gaf. Bakker zette Pure C samen met Sergio Herman op.
Inter Scaldes haalt dit jaar de hoogste score van Nederland in de gids van Gault Millau. De eerste plaats, met 19,5 van de twintig beschikbare punten, deelt het restaurant uit Kruiningen met de Librije in Zwolle. Bakkers Pure C en de Kromme Watergang in Hoofdplaat scoorden allebei achttien punten, Meliefste in Wolphaartsdijk 17 punten en Codium in Goes 16.