Zo ziet de nieuwe bibliotheek in Terneuzen er uit

Overal licht, ruimte, planten, moderne lampen, zitjes en natuurlijk boeken. De nieuwe bibliotheek aan de Bellevue in Terneuzen straalt rust en ruimte uit. Bezoekers en medewerkers zijn er maar wat blij mee. Die laatsten ook over het feit dat de verhuizing achter de rug is. Bijna 50.000 boeken verhuizen is toch best de moeite.
Bibliotheek Terneuzen
Bezoekers gaan door de kookboeken van de bibliotheek in Terneuzen © Omroep Zeeland
Fleur (10) uit Terneuzen ligt met Het oppasmonster en De ergste juffen en meesters van de wereld in een van de zitzakken op de kinderafdeling. "Ik kan niks vinden", moppert haar moeder een paar meter verderop, terwijl ze het een rek vol kinderboeken doorspit. Daar had Fleur zelf ook wat moeite mee, maar: "Het ziet er wel beter uit. En die lekkere zitkussens... Ik vind het leuk."
Ook de iets oudere Rebecca uit Terneuzen is te spreken over de nieuwe bibliotheek. "Het is groter, moderner en het lijkt alsof er meer boeken staan. Dat vind ik wel tof. Plus, er zijn ook studeerplekken. Fijn, want de examens komen eraan." Naar boeken heeft ze niet gezocht: "Ik heb direct gevraagd waar ze liggen."
Een impressie van de nieuwe bibliotheek in Terneuzen. Je kunt door de foto's heen klikken:
"We zijn er heel trots op", zegt Stefanie van der Goes van de bibliotheek in Terneuzen. "In dit nieuwe gebouw kunnen we meer dingen doen die bij een moderne bibliotheek in de stad horen. Cursussen, lezingen, taalcafés, digibeten en mensen die Nederlands leren ondersteunen... en de plek is veel centraler."
De bieb is nog niet helemaal af. Zo komt er ook nog een werkplaats gevuld met een vlogstudio, een vr-bril en een 3d-printer en -scanner.
Bibliotheek Terneuzen
Stefanie van der Goes van de bibliotheek in Terneuzen op de kinderboekenafdeling © Omroep Zeeland