GOES doet weer helemaal mee in de Derde Divisie: 'Dat is een compliment aan de spelers'

GOES staat weer met beide benen op de grond nadat de Bevelandse derdedivisionist vorige week hard onderuit ging tegen VVSB. Trainer Kevin Hollander denkt dat zijn ploeg veel geleerd heeft van de afgelopen weken. 'De spelers hebben er zelf voor gezorgd dat die wedstrijd er weer toedeed.'
Kevin Hollander won bij GOES in de Derde Divisie nog geen duel
Kevin Hollander won bij GOES in de Derde Divisie nog geen duel © Orange Pictures
Aan de overwinningsroes kwam na een reeks van drie gewonnen wedstrijden met een 0-3 nederlaag tegen (toen nog hekkensluiter) VVSB abrupt een einde. "Op voorhand waren wij ineens favoriet. Dat was wel gek natuurlijk. Maar die wedstrijd heeft ons geleerd dat er geen plaats voor gemakzucht kan zijn."

GOES doet weer mee

Want GOES is na de nederlaag weer gedeeld hekkensluiter en de strijd tegen degradatie duurt voort, al is het perspectief een stuk rooskleuriger geworden. "Dat heb ik de jongens ook gezegd. Zij hebben ervoor gezorgd dat die wedstrijd tegen VVSB echt weer ergens om ging."
Hiep Nguyen tekent voor twee jaar bij
Hiep Nguyen is na lang blessureleed weer op de weg terug bij GOES © Orange Pictures
Op het trainingsveld verwelkomde Hollander deze week aanvaller Guillaume Clinckemaillie en Hiep Nguyen. Beiden ontbraken de laatste weken wegens blessures, maar zijn op de weg terug. "Ze hebben nog wat tijd nodig, maar het geeft vertrouwen dat ze er weer bij zijn."
GOES neemt het zaterdag voor de tweede keer dit seizoen op tegen Ajax amateurs. De eerste ontmoeting eindigde doelpuntloos op Het Schenge. "Op basis van de kansen hadden we toen in ieder geval moeten scoren. Dat zit de laatste weken wel goed, net als samen verdedigen, dus geeft vertrouwen."
Derde-Divisie-progr-19mrt
Het programma van de Derde Divisie op zaterdag 19 maart © Omroep Zeeland
De aftrap van GOES-Ajax amateurs is zaterdag om half 3 in Amsterdam. Volg het duel via Twitter @omroepzldsport of Teletekst. Na afloop is via www.omroepzeeland.nl/sport een verslag van de wedstrijd te lezen.