Bos Men Shop mag zich hofleverancier noemen: 'Ik was zenuwachtiger dan voor m'n bruiloft'

Bos Men Shop uit Goes mag zich voortaan officieel hofleverancier noemen. Vanmorgen kreeg de kledingwinkel het predicaat overhandigd door commissaris van de Koning Han Polman en burgemeester Margo Mulder. In totaal heeft Zeeland nu vijftien bedrijven die het koninklijke wapenschild boven de deur mogen hangen.
Bos Men Shop mag zich Hofleverancier noemen
Op de website van het Koninklijk Huis wordt precies bijgehouden welke ondernemingen in ons land voldoende gekwalificeerd zijn om zich hofleverancier te mogen noemen. Dan moet je wel minimaal honderd jaar bestaan, gerenommeerd zijn en een onberispelijke bedrijfsvoering hebben.
Bos Men Shop ontvangt het predicaat Hofleverancier
Bos Men Shop ontvangt het predicaat Hofleverancier © Omroep Zeeland
Het predicaat is meestal alleen maar de eer. Het is helemaal niet gezegd dat iemand vanuit paleis Huis ten Bosch daadwerkelijk spulletjes bij jou bestelt.

Gespannen en trots

Ondanks dat het vooral om de eer gaat, zat de spanning er vóór de overhandiging vanochtend goed in bij de familie Bos. "Ik was zenuwachtiger dan voor m'n bruiloft", zegt Eefje Bos. "Ik ook", aldus haar man Cees. "Ik ben heel erg trots. Ik vind het super leuk."
Zeeland heeft nu vijftien hofleveranciers, namelijk zes in Zeeuws-Vlaanderen en nog eens negen ten noorden van de Westerschelde. Goes spant de oranje kroon, er is geen enkele plaats in Zeeland waar zoveel bedrijven (4) dit predicaat mogen voeren.
De middenstand in Zeeland is verhoudingsgewijs redelijk vertegenwoordigd in de lijst. Het zijn er niet meer of minder dan je zou verwachten op basis van ons inwonertal. Eén plaats in Nederland springt eruit, hoe kan het ook anders: 's-Gravenhage. Daar alleen al zitten achttien hofleveranciers.