Danny Vera scoort derde hit met duet Make It A Memory

Make It A Memory, het duet van Krezip met Danny Vera komt deze week op nummer 40 binnen in de landelijke Top 40. Het is daarmee de derde hitnotering voor de singer-songwriter uit Middelburg, na Roller Coaster en The Weight. Make It A Memory stond vijf weken genoteerd in de Tipparade, vorige week voerde het duet die lijst aan.
Danny Vera en Krezip-zangeres Jacqueline Govaert behoorden 22 jaar geleden tot de eerste lichting studenten aan de Tilburgse Rockacademie. Het nummer is geschreven in de vorm van een telefoongesprek tussen twee oude bekenden. Ze proberen elkaar moed in te zingen in verwarrende tijden.

'Geen reet'

Naar eigen zeggen interesseren singles Danny Vera 'geen reet'. Hij was zelfs niet eens betrokken bij de keuze om The Weight op single uit te brengen. De track van het album The New Now uit 2020 stond zeven weken in de Top 40, met als hoogste positie 37.
Het is de derde hit voor Danny Vera
Het is de derde hit voor Danny Vera © ANP
Vanaf april 2019 stond zijn eerste hit Roller Coaster in totaal 33 weken genoteerd in de Top 40, met als hoogste positie plek 14. Datzelfde jaar bereikte het nummer de vierde plek in de jaarlijkse Top 2000 van NPO Radio 2. Daarmee was het de hoogste nieuwe binnenkomer ooit in die lijst. Het jaar daarop steeg Roller Coaster zelfs naar de bovenste positie.
Op 22 april sluit Danny Vera zijn theatertour The New Now Nightclub af in Maastricht.