Affaire politie Zeeland breidt zich uit: opnieuw intern onderzoek naar twee medewerkers

De politie doet opnieuw onderzoek naar het gedrag van twee medewerkers van het Zeeuwse Korps. Vandaag hebben de twee medewerkers te horen gekregen dat er een disciplinair onderzoek tegen hen is gestart vanwege grensoverschrijdend gedrag.
De politie doet opnieuw onderzoek naar het gedrag van twee medewerkers
De politie doet opnieuw onderzoek naar het gedrag van twee medewerkers © ANP
Eén medewerker is direct overgeplaatst. De ander is buiten functie gesteld. De nieuwe onderzoeken hebben te maken met het onderzoek dat eerder dit jaar is begonnen, meldt de politie. De politie doet verder geen mededelingen. Er wordt bijvoorbeeld niet gezegd op welk bureau dit speelt. Bronnen van Omroep Zeeland melden dat het gaat om een bureau in Zeeland.

Onzorgvuldig omgaan met wapens

De kwestie kwam aan het rollen toen meerdere medewerkers bij leidinggevenden en vertrouwenspersonen klaagden over grensoverschrijdend gedrag. Het ging om het onzorgvuldig omgaan met wapens en onwenselijk gedrag. Dat gebeurde binnen de muren van een politiebureau in Zeeland.
Begin februari werden de eerste twee medewerkers buiten functie gesteld. Eind februari volgden er nog twee. Het onderzoek gaat 'geruime tijd' duren, meldde de politie eerder.