Voorbereidingen Koningsdag in volle gang, Goes maakt zich klaar om te feesten

Op veel plaatsen worden vandaag nog rood-wit-blauwe linten en oranje vlaggenslingers opgehangen om klaar te zijn voor Koningsdag morgen. Dit jaar kan het weer zonder beperkingen, dus dat betekent dat de Oranjeverenigingen zich uit kunnen leven.
Voorbereidingen voor Koningsdag zijn in volle gang.
In Arnemuiden zijn de voorbereidingen in volle gang, al is de vereniging wat gehandicapt omdat het halve bestuur in de lappenmand zit. "Net nu we allemaal weer alles mogen na twee jaar corona, dat is wel jammer", zegt voorzitter Nathalie de Groot.

400 snoepzakjes

Op de bovenverdieping van de scheepswerf in Arnemuiden wordt nog hard gewerkt voor morgen. Koningsdag in Arnemuiden is vooral een feest voor de kinderen en er moeten 400 snoepzakjes worden gevuld om maar wat te noemen.

Koningsgezind dorp

Arnemuiden is van oudsher een konings- en Oranjegezind dorp met een actief verenigingsleven. Met Koningsdag loopt het hele dorp uit om elkaar te ontmoeten en het dorp is uitbundig versierd. De versieringen zijn wel minder dan andere jaren, volgens Nathalie de Groot. "Misschien dat mensen er door corona minder zin in hebben, maar Arnemuiden is minder oranje dan vóór corona."

Koningsnacht

Terwijl ze druk bezig zijn met de voorbereidingen in Arnemuiden, gaat het vanavond in Goes al los. Sofyan Azzagari en zijn team organiseren voor de vierde keer Kingsnight en deze keer is dat niet op de Grote Markt, maar op de parkeerplaats van het Omnium. "Dinsdag is altijd weekmarkt op de markt en wij hebben tijd nodig om op te bouwen. Vandaar dat er gekozen is voor deze nieuwe locatie", vertelt Azzagari.
De grote tent van het evenement is bijna niet te missen, want die beslaat de helft van de parkeerplaats. Azzagari wilde er op die manier toch nog een gezellige sfeer van maken. "Een parkeerplaats is natuurlijk niet zo leuk als de binnenstad. Toch zitten er ook voordelen aan, want we hoeven nu geen rekening te houden met een rooster van de leveranciers. Op de markt golden bepaalde restricties en hier heb je dat niet."
Dat het evenement nu ergens anders plaatsvindt, heeft overigens niets te maken met geluidsoverlast. "We hopen dat koningsnacht volgend jaar niet meer op de dinsdag valt en dat we het gewoon weer op de Grote Markt kunnen vieren", aldus Azzagari.