Laura (78) uit Middelburg loopt in vier maanden naar Santiago de Compostella

Ze is er al driekwart jaar voor aan het trainen, maar aankomende vrijdag gaat het dan toch echt beginnen voor de 78-jarige Laura Rimoud uit Middelburg. Ze vertrekt naar Santiago de Compostella. Een tocht die ongeveer veertien weken gaat duren.
Laura
De 78-jarige Laura Rimoud loopt voor het eerst naar Santiago de Compostella © Omroep Zeeland
Mensen in haar omgeving vragen zich af waarom ze dat 'op haar leeftijd' nog zou doen. "Dat vraag ik me ook wel eens af", zegt de Middelburgse lachend. In 2000 heeft ze de tocht gefietst met haar man en nadat hij overleed, wilde ze de tocht altijd graag een keer afleggen, maar het kwam er telkens niet van. "Mijn hondje Takkie de teckel is vorig jaar overleden en toen wist ik dat het nu of nooit zou zijn met mijn leeftijd. Ik ben gezond en heb een goede conditie, dus waarom ook niet?"

Vrijheid, natuur en geloof

Rimoud geeft toe dat ze deels gedreven is door haar geloof: "Ik ben van huis uit katholiek, dus je weet hoe dat gaat." Ze geeft ook aan dat ze vooral op zoek is naar vrijheid. Haar motivatie komt dan vooral uit het alleen zijn met haar eigen gedachten en de mooie natuur om haar heen.
Ondanks dat ze het avontuur in haar eentje aangaat, heeft ze voor de veiligheid een nood-app op haar telefoon geïnstalleerd, voor het geval dat haar iets overkomt. "Ik ben niet van plan om mijn benen te breken hoor!", benadrukt ze.
Luister hier het hele gesprek met Laura Rimoud uit Middelburg terug.
Laura Rimoud (78) uit Middelburg gaat op Pelgrimstocht