Studenten Scalda winnen acht medailles bij NK Beroepen

Studenten van Scalda hebben de afgelopen dagen acht medailles gewonnen bij Skills The Finals, het grootste beroepen-evenement van Nederland. Achttien studenten van Scalda deden mee aan wedstrijden in 17 verschillende vakrichtingen. Drie van die studenten wonnen goud, drie wonnen zilver en twee wonnen er brons. Aan de wedstrijd in de Jaarbeurshallen in Utrecht deden in totaal 650 VMBO- en MBO-studenten mee.
NK Skills 2022
Willem de Korte, Emma van der Woude en Mathijs Oosters wonnen goud namens Scalda bij het NK Skills. © Hutspot Fotografie
Emma van der Woude uit Middelburg won goud in de vakrichting Apothekersassistent, Willem de Korte uit Meliskerke won in de categorie Maatschappelijke Zorg en Mathijs Oosters uit Stellendam kreeg goud voor CAD-tekenaar. In die categorie was er meer succes voor Scalda: op het podium stond naast Oosters Dylan Fermont uit IJzendijke met de zilveren medaille.
Aan het eind van de wedstrijden stonden Tessa Snijders uit Burgh-Haamstede (Dierenverzorger) en Sheena Kempers en Ryan van der Veeken (beide bij de Hippische vakwedstrijden) met een zilveren medaille om de nek. Ilse van Pelt uit Kapelle (Boulanger) en Jordy de Blaeij uit Axel (Sanitaire & Verwarmingstechnicus) wonnen brons in hun categorie.