TOP Arnemuiden nog volop in race voor Korfbal League ondanks nederlaag

De korfballers van TOP Arnemuiden zijn door in de play offs in de strijd om een plek in de Korfbal League. In Pijnacker ging het met 27-21 onderuit tegen Avanti, maar omdat TOP meer doelpunten maakte in twee wedstrijden gaan zij door naar de volgende ronde.
Samenvatting Avanti-TOP
Na de overwinning (25-18) van afgelopen dinsdag in Arnemuiden wist TOP precies wat het te doen stond. Een voorsprong van zeven punten verdedigen. Want zelfs bij een kleine nederlaag ging de ploeg van trainer Edwin Coppoolse nog naar de volgende ronde en maakt het nog kans op de Korfbal League.
TOP ging goed van start en stond bijna de hele eerste helft op voorsprong, maar nooit met een groter verschil dan drie punten. Avanti, dat in het seizoen 2017-2018 puntloos degradeerde uit de Korfbal League, bleef continu in het spoor van TOP. Vooral Tom Snaphaan bleek in bloedvorm. In de eerste helft wist hij zes keer door de korf te gooien. Met de rust was het gelijk: 13-13.

Billenknijpen in tweede helft

De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamer en pakte de voorsprong: 20-16. Op dat moment werd het billenknijpen want TOP moest die voorsprong van zeven punten behouden. Twee belangrijke treffers van Jurgen Janse bracht de stand, met nog acht minuten op de klok, weer iets meer in het voordeel van de ploeg uit Arnemuiden.
Maar daarna was het nog niet klaar, want Avanti bleef maar scoren waar de Arnemuidse scoringsdrift bleef steken. Uiteindelijk behield TOP maar net stand, want de ploeg uit Pijnacker pakte twee minuten voor tijd een voorsprong van zes punten: 27-21. Nadat met nog twintig seconden op de klok Anita de Ridder de bal onderschepte, wist TOP dat het had gewonnen.
TOP-speelster De Ridder: 'We willen hoofdklassefinale halen en winnen.'
Door de overwinning van TOP gaat het door om de strijd om een plek in de Korfbal League, het hoogste niveau van Nederland. Nu volgt er een best of three tegen Unitas uit Harderwijk, waaraan TOP komende dinsdag begint met een thuisduel. De winnaar van TOP-Unitas speelt daarna in de hoofdklassefinale. Door het resultaat vandaag in Pijnacker is de ploeg uit Arnemuiden al zeker van de nieuwe tussenklasse.