Vanavond op tv: Jos Boot in Expeditie Nederland over snelwandelen

Even een rondje wandelen, op je gemakje even langs het strand, genieten van de natuur... Maar voor Jos Boot uit Zoutelande is wandelen een sport! Hij doet namelijk aan snelwandelen. De snelwandelaar vertelt er vanavond over in Expeditie Nederland op NPO 2. De uitzending begint om 18:30 uur.
Jos Boot is als allereerste wandelaar binnen
Jos Boot is als allereerste wandelaar binnen bij de Kustmarathon © Omroep Zeeland
Jos Boot is altijd al met sport bezig geweest. Toen hij 55 werd, merkte hij dat de snelheid er een beetje uit ging. Hij besloot om meer te gaan wandelen, maar niet zomaar wandelen. Hij ging zich focussen op snelwandelen.

Snelwandelen

Jos is niet iemand die gaat wandelen voor het uitzicht of de mooie route. Hij noemt zichzelf een prestatiewandelaar. Hij loopt ongeveer 3.000 km per jaar en gemiddeld 60km per week. En dat doet hij behoorlijk snel. Jos wandelt met een snelheid van ongeveer 7,5 km per uur. Als hij zijn best doet (snel)wandelt hij tussen de 8,5 en 10 kilometer per uur.

Expeditie Nederland

In de uitzending van vanavond gaat verslaggever Carmen Wisse met Jos mee. Ze vraagt hem waarom hij dit is gaan doen en probeert hem zelfs bij te houden. Maar of dat lukt...
Expeditie Nederland is elke maandag tot en met donderdag rond 18:30 te zien op NPO 2.