Bandleden BLØF geridderd vooraf aan jubileumconcert

BLØF heeft vanavond een Koninklijke onderscheiding ontvangen, vooraf aan het jubileumconcert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De bandleden werden benoemd tot 'Ridder in de Orde van Oranje-Nassau'.
BLØF krijgt Koninklijke onderscheiding bij jubileumconcert
"We kunnen het nog nauwelijks geloven", reageert de band online. "Wat een eer!" De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann reikte de onderscheiding uit, net voor bandleden Paskal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink het podium opgingen. Hij bedankte hen voor hun verdiensten voor de Nederlandse samenleving.
"Het cultureel belang van jullie als band op regionaal, nationaal en internationaal niveau samen met jullie jarenlange maatschappelijke betrokkenheid verdient een blijvende erkenning", zo zei Bergmann.
De BLØF-mannen reageerden blij verrast. "We waren al chagrijnig dat Frank [van der Meijden, red.] er al één had", grapte Jakobsen na het opspelden van de versierselen. De ex-manager van BLØF ontving zijn koninklijke onderscheiding in 2011.

Dertig jaar BLØF

BLØF brak in 1998 door met Liefs uit Londen en scoorde sindsdien talloze hits, sleepte vele muziekprijzen binnen en organiseert al dik vijftien jaar het eigen festival Concert at SEA. Kortom: de band is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Al kijken de muzikanten daar zelf nog steeds nuchter naar. "We beginnen er nu wel een beetje bij te horen en dat is een raar idee", zei bassist Peter Slager in het interview dat de bandleden over hun jubileum aan Omroep Zeeland gaven.
Morgenavond geeft BLØF nog een tweede jubileumconcert in de Ziggo Dome. Beide avonden zijn volledig uitverkocht.