Politie arresteert mannen die op zoek waren naar cocaïne bij Vlissings bedrijf

Vijf mannen zijn vanochtend aangehouden bij een bedrijf in Vlissingen-Oost. De politie denkt dat ze op zoek waren naar cocaïne. De politie loste een waarschuwingsschot bij de arrestatie.
Politie arresteert mannen die op zoek waren naar cocaïne bij Vlissings bedrijf
Volgens woordvoerder Alwin Don van de politie Zeeland-West Brabant kreeg de politie rond 03.20 uur melding van een bedrijfsinbraak aan de Denemarkenweg. Zowel de politie als de douane gingen ter plaatse. "We zijn er met meerdere eenheden naartoe gegaan, hebben geconstateerd dat er was ingebroken en ineens zagen we een aantal man wegvluchten, dus daar zijn we achteraan gegaan."
Bij die zoekactie werden ook een politiehelikopter en een politiehond ingezet. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot. "Ik vermoed dat ze niet luisterden en dat wij daarom extra kracht hebben bijgezet door een waarschuwingsschot te lossen," aldus de woordvoerder.

Tassen met wit poeder

Op het terrein van het bedrijf en in de omgeving werden vijf mannen gearresteerd, in de leeftijd van 23 tot en met 39 jaar. Ze zijn afkomstig uit Amsterdam, Den Haag, Oosterhout, Weesp en Zwolle en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex overgebracht.
In de loods van het bedrijf stond een reeks tassen gevuld met wit poeder, vermoedelijk cocaïne. Het spul is in beslag genomen en wordt later onderzocht.
Politieactie in Vlissingen-Oost
Vijf mannen aangehouden in Vlissingen-Oost © HV Zeeland