Eerste verlies onder Staelens betekent valse start voor Hoek in derde periode

Na tien duels zonder nederlaag in de Derde Divisie heeft Hoek die reeks niet kunnen voortzetten. De ploeg van trainer Lorenzo Staelens verloor in Ermelo met 4-0 van DVS'33. De wedstrijd was de eerste in de derde periode, waar Hoek een gooi naar wil doen. Door de nederlaag is de ploeg niet goed begonnen aan de laatste fase van de competitie.
Lorenzo Staelens is voornemens om ook volgend seizoen bij Hoek te blijven
Eerste verlies onder Staelens betekent valse start voor Hoek in derde periode © Orange Pictures
De openingsfase was duidelijk voor de ploeg uit Ermelo, dat via Adriaan Kruisheer (schot over) en Maarten van Dijk (stuitte op De Jonghe) binnen tien minuten twee keer gevaarlijk was. Na zeventien minuten kreeg de thuisploeg een strafschop nadat Seppe Vereecke, die ingevallen was voor de geblesseerd geraakte Aaron Verwilligen, Benjamin Roemeon vasthield. Vervolgens maakte Kenneth Aninkora vanaf elf meter geen fout.
Hoek kon geen vuist maken en was in de eerst helft alleen gevaarlijk na een individuele actie van Giovanni Delannoy, die na een dubbele schaar net voorlangs schoot. Tien minuten voor rust ontsnapte Jeremy Jonker aan de rechterkant van het veld, die een goede voorzet in huis had. Aninkora stond aan het eind van die pass en hoefde de bal alleen maar in het net te tikken, wat de aanvaller ook deed.
Na de onderbreking weinig grote kansen en de derde treffer van DVS'33 kwam dan ook uit de lucht vallen. Na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw voor de goal gebracht en bij de tweede paal stond Tim van de Berg helemaal vrij om de bal in de goal te tikken. Vlak daarna raakte invaller Steve Schalkwijk nog de binnenkant paal voor Hoek, maar dichterbij een doelpunt kwam de Zeeuws-Vlaamse ploeg niet meer. In de slotfase bepaalde Quincy Veenhof de eindstand op 4-0.
In de Derde Divisie blijft Hoek staan op de zesde plek.

1-0 Kenneth Aninkora (17/pen)
2-0 Kenneth Aninkora (36)
3-0 Tim van de Berg (64)
4-0 Quincy Veenhof (88)