Voetbalster Angela Versluis verruilt eredivisie voor avontuur in Australië

Voetbalster Angela Versluis uit Veere vertrekt deze zomer naar Australië om daar haar voetbalcarrière voort te zetten. De spits is actief in de eredivisie bij Excelsior en gaat nu aan de slag in Brisbane, bij de Brisbane Lions.
Voetbalster Angela Versluis verruilt eredivisie voor avontuur in Australië
De 21-jarige Zeeuwse begon op haar vijfde met voetballen bij voetbalvereniging Veere. Vervolgens ging ze bij JVOZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland) voetballen en ontwikkelde ze zich bij het beloftenelftal van Sparta. Afgelopen zomer maakte ze de overstap naar de eredivisie en kreeg Versluis een belangrijke rol bij Excelsior. Na een jaar ervaring opgedaan te hebben, maakt ze nu dus de keuze om naar Australië te vertrekken. Daar gaat ze aan de slag bij Brisbane Lions. Deze club had de spits al eerder in het vizier, vertelt Versluis.
"Vorig jaar werd ik ook al door de club gevraagd of ik daar kwam spelen, maar toen vond ik het nog te vroeg. Ik wilde eerst ervaring opdoen in de eredivisie en kijken of ik dat wel aankon. Afgelopen november vroeg de club mij weer en toen kon ik echt geen nee zeggen."

Droom komt uit

Het seizoen loopt in Australië anders dan in Nederland. Versluis zal na de zomer dan ook instromen tijdens de lopende competitie. Het vrouwenteam Brisbane Lions speelt op het hoogste niveau in Australië en is ongeveer te vergelijken met het eredivisieniveau van de vrouwen in Nederland. Naast voetballen, gaat Versluis ook jongere teams trainen.
Het was altijd al de droom van de Zeeuwse om het vliegtuig te pakken richting Down Under. "Om te reizen of gewoon voor een vakantie. Dit is nu echt de perfecte gelegenheid. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar het land en hoe het daar is."
voetbal Excelsior/Barendrecht Angela Versluis Lieve van Vliet
Angela Versluis (met haarband) viert haar treffer met achter haar Lieve van Vliet © Orange Pictures

Gemis van opa

Versluis heeft altijd veel support gehad van haar ouders, zus, neefje en vooral van haar opa. In deze keuze werd ze ook gesupporterd, maar ze zal hem heel erg gaan missen. "Mijn opa is bij elke wedstrijd aanwezig. Hij kwam altijd naar Sparta toe en ook bij Excelsior staat hij vaak langs de lijn. Ik ga hem zeker missen", vertelt ze trots. Maar Versluis heeft ook een oplossing bedacht om zo veel mogelijk van haar voetbalcarrière te delen. "Ik ga er wat op bedenken, maar we kunnen sowieso facetimen."
Hoe lang Versluis Nederland gaat verlaten, is nog niet duidelijk. "Het is in eerste instantie voor een jaar, maar als het bevalt, blijf ik wel langer. Maar ik kan binnen drie maanden ook weer terug zijn."