Racoon wint Edison popprijs voor Nederlandse repertoire

De Zeeuwse band Racoon heeft vanavond een Edison popprijs gewonnen voor zijn album Spijt Is Iets Voor Later. De Goesenaren kwamen volgens de jury als beste uit de bus in de categorie Nederlandstalig.
Racoon bij de presentatie van het muziektijdschrift Soundz
Racoon heeft een Edison gewonnen voor het album Spijt Is Iets Voor Later © Omroep Zeeland
Het eerste Nederlandstalige album van de band maakte al veel los. Vijf dagen nadat het album uitkwam, in oktober vorig jaar, werd het al bekroond met een gouden plaat. Voor de eerste single van het album, Het Is Al Laat Toch, wonnen ze de Buma Award Nationaal.
De band heeft al drie keer eerder een Edison veroverd, in 2006 en 2011 voor beste groep. In 2013 wonnen ze de publieksprijs voor hun single Oceaan.

Zeeuws tintje aan Beste Nieuwkomer

Aan de Edisonwinnaar in de categorie Beste Nieuwkomer zit een Zeeuws tintje: zangeres MEAU bracht afgelopen jaar haar nummer Dat Heb Jij Gedaan uit en de mix en mastering van die hit is gedaan door Jesper de Jonge, de gitarist van de Walcherse band PEER.
De Edison, ook wel de Nederlandse Grammy genoemd, is de oudste en een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland. De award bestaat zoals elk jaar uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont.
De jury bestond uit Wilbert Mutsaers (Spotify), Coco Hermans (Radio 538), Daniel Dekker (NPO Radio 5/Omroep MAX), Fernando Halman (FunX), Hester Carvalho (NRC), Martijn Biemans (Qmusic) en Max van Bossé (Melkweg).