Van Anrooij doet mee aan Tour de France

Shirin van Anrooij uit Kapelle gaat eind juli de Tour de France rijden. "Het lijkt me heel gaaf om daar aan de start te staan", zegt de 20-jarige wielrenster. De Tour de France voor vrouwen werd voor het laatst gereden in 2009 en werd daarna vervangen door de La Course, maar maakt dit jaar dus een rentree.
Van Anrooij
Shirin van Anrooij © Orange Pictures
"Het zal zwaar zijn, maar ook heel mooi", zegt Van Anrooij in Zeeland Komt Thuis. De sportvrouw, die rijdt voor de Amerikaanse ploeg Trek-Segafredo, zat in de positie dat ze kon kiezen welke wedstrijd ze ging rijden: de Tour of de Giro. Ze koos voor de Tour de France. "Ik heb voor de Tour gekozen omdat de Giro samenvalt met de EK voor beloften", zegt de Zeeuwse lachend.
Van Anrooij zou eigenlijk geen grote ronde rijden dit jaar, dus dit nieuws kwam vrij onverwachts. "Het is heel gaaf", zegt zij. "Ik kijk er heel erg naar uit."

Niveau behouden

Normaal gesproken worden de deelnemers van de grote wielerwedstrijden later bekendgemaakt, maar omdat zij zich nog moet voorbereiden weet de Kapelse het nu al. Zo gaat ze binnenkort nog op hoogtestage in Andorra.
Eerst rijdt de renster nog de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Haar grootste missie is dan ook om het niveau dat ze nu rijdt te behouden dit seizoen. Van Anrooij: "Een plek in de top vijf of een podiumplek in een koers zou mooi zijn." Maar ze wacht eerst af wat de opdracht van de ploeg gaat zijn.
Luister hier het hele gesprek met Shirin van Anrooij terug.
Zeeuwse Shirin van Anrooij start eind juli in de Tour de France