Hoek wint van Staphorst en houdt topploegen in zicht

Hoek heeft de thuiswedstrijd tegen Staphorst vrij eenvoudig gewonnen. De ploeg van trainer Lorenzo Staelens nam voor rust al afstand van de bezoekers en zag de voorsprong in de tweede helft niet meer in gevaar komen. Door de zege houdt Hoek aansluiting met de ploegen bovenin.
Samenvatting Hoek - Staphorst
In de beginfase van de wedstrijd gebeurde niet al te veel, maar Hoek kwam halverwege de eerste helft wel op voorsprong. Erwin Franse ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers van Staphorst en schoof de bal laag in de verre hoek langs de keeper. Nog binnen het halfuur werd het ook 2-0 voor Hoek. Delannoy bediende aanvoerder Rik Impens, die eenvoudig de 2-0 kon binnen tikken.

Grote kans Bannani

Daimen Schra kreeg vlak voor rust de eerste echte goede kans namens Staphorst, maar zijn inzet werd gekeerd door Jordi de Jonghe. En ook een gevaarlijk inzet uit de daaropvolgende corner werd knap verwerkt door de keeper van Hoek. Aan de andere kant kreeg Hoek via Bannani nog een uitgelezen kans om met een 3-0 voorsprong te gaan rusten, maar deze keer was de keeper van Staphorst attent.

Geen problemen meer

In de tweede helft kwam de zege van Hoek niet meer in gevaar. Al hadden Sander de Grote en Mike Reuvers allebei een goede kans op de aansluitingstreffer. Hoek liet eerste via Delannoy nog een grote kans liggen, maar kwam twintig minuten voor tijd wel op 3-0. Spits Ruben de Jager (hij speelde in de voorhoede, omdat Steve Schalkwijk rust kreeg) besliste de wedstrijd. Een kwartier voor tijd scoorde Staphorst via Yannick Kaluzi nog wel de eretreffer, maar omdat diezelfde Kaluzi vlak voor tijd een goede mogelijkheid op 3-2 miste, werd het niet meer echt spannend.
Hoek-speler Ruben de Jager: 'Als je een assist geeft en een goal maakt, is de wedstrijd goed verlopen.'

1-0 Erwin Franse (21)
2-0 Rik Impens (26)
3-0 Ruben de Jager (70)
3-1 Yannick Kaluzi (76)