Korfballers Swift promoveren in afgeladen sporthal naar Hoofdklasse

De korfballers van Swift spelen volgend seizoen in de Hoofdklasse zaal. In een afgeladen sporthal De Sprong won de ploeg van Dennis Plantinga met 19-14 van Sporting Delta.
Bekijk hier de promotiewedstrijd van Swift tegen Sporting Delta
Swift werd tweede in de poule van de Overgangsklasse en trof daarom de nummer een van de andere groep, Sporting Delta. Vorige week zetten de korfballers uit Middelburg een belangrijke eerste stap richting promotie, want als er zaterdag met minder dan zeven punten verschil zou worden verloren, zou Swift alsnog promoveren.
Hoewel de bezoekers uit Dordrecht als eerst scoorden, kreeg Sporting Delta de Middelburgse muur maar moeilijk geslecht. Swift speelde een oerdegelijke eerste helft, waarin het als een ijzersterk verdedigend collectief amper een kans weggaf. De kansen die het zelf kreeg werden ook nog eens benut, waardoor de ruststand 8-6 was voor de thuisploeg.
Na de pauze besliste de ploeg van Plantinga de wedstrijd in een paar minuten. Mede dankzij de net als vorige week makkelijk scorende Aïsja Zuidweg scoorde Swift liefst vijf keer binnen de vijf minuten en werd het 13-7.
De reacties en het promotiefeestje van Swift
Het zou de genadeklap zijn voor Sporting Delta, dat het nog wel probeerde, maar het vertrouwen zag wegebben. De marge werd niet verkleind en het slotakkoord was voor Menno Kasse. Hij werd topscorer van de dag namens Swift, bepaalde de eindstand op 19-14 en mag volgend zaalseizoen met zijn teamgenoten gaan korfballen in de Hoofdklasse.