Paasliederen galmen door Goese straten: 'Het is geweldig, dit moeten we koesteren'

Goesenaren die vanochtend vroeg uit bed waren, hebben het misschien wel gehoord: op de Markt kwamen zo'n 150 mensen samen om te zingen, te bidden en uit de Bijbel te lezen. Ze hielden op eerste paasdag een zogenoemde 'paaspraise'.
Paasliederen galmen door Goese straten: 'Het is geweldig, dit moeten we koesteren'
De deelnemers stonden in een grote kring rondom een houten kruis, deels met hun handen in de lucht, te zingen. "Ik vind het heerlijk om hier te zijn en met zo veel verschillende mensen van zo veel verschillende achtergronden bij elkaar te komen en Gods naam groot te maken", vertelt één van de aanwezigen. "De gedachte van het geloof is dat we één zijn, samen in de naam van Jezus. Het is jammer dat we in de loop van de geschiedenis allemaal muurtjes gebouwd hebben door verschillende kerken op te zetten, maar het is fijn dat we het zo allemaal samen kunnen vieren."
Er waren zo'n 150 mensen bij de paaspraise aanwezig
Er waren zo'n 150 mensen bij de paaspraise aanwezig © Omroep Zeeland
De paassamenkomst was niet vanuit één kerk georganiseerd, maar iedereen, ongeacht vanuit welke kerk, gelovig of niet gelovig, was welkom. "We zingen hier vanochtend met voorbijgangers, stadsgenoten en allerlei verschillende christenen met één stem", vertelt predikant Joshi van Veen van de Rafaël Gemeente in Goes. "We vieren samen dat Jezus is opgestaan, nieuw leven."

'Geweldig dat er zo'n toon mag klinken'

Er werden vooral bekende christelijke liederen gezongen, zoals: 'Daar juicht een toon, daar klinkt een stem', of 'U zij de glorie', zodat zo veel mogelijk voorbijgangers en geïnteresseerden de liederen kennen. Van Veen hoopt dat er de volgende keer nóg meer mensen komen. "Ik vind het geweldig dat we dit weer kunnen doen na corona. Het is een vrijheid en een recht dat we dit zo in het openbaar kunnen doen in ons land en dat moeten we koesteren. Geweldig dat er zo'n toon mag klinken. Letterlijk en figuurlijk."