Studentenprotest tegen bouwproject op plek voormalige bouwput Middelburg

Middelburgse studenten protesteren tegen de bouw van flats en woningen op de hoek van de Zuidsingel en de Korte Noordstraat. Volgens de studenten is de voormalige bouwput een van de weinige groene plekken in het centrum van Middelburg waar mensen van de buitenlucht kunnen genieten. De studenten vinden dat het bouwen van luxe woningen op deze plek niet de oplossing is voor het woningtekort in de stad.
Bouwput Middelburg
parkje/bouwput aan de Zuidsingel © Omroep Zeeland
Volgens de studenten is het park altijd al een mooie, groene plek geweest waar kinderen van de omliggende scholen spelen, en studenten uit de aangrenzende huizen studeren, ontspannen en sporten. "De schandalig hoge prijzen van de huizen van het bouwproject zullen niet bijdragen aan het oplossen van de woningnood", aldus de studenten.
Ze stellen dat de prioriteit zou moeten liggen bij het bouwen van betaalbare woningen voor jongvolwassenen of flats voor senioren die willen verhuizen naar kleinere appartementen. Gezinswoningen komen dan beschikbaar voor nieuwe gezinnen die zich willen vestigen in een groter huis.
Op de plek waar het bouwproject is gepland zou eigenlijk de Middelburgse schouwburg komen, inclusief parkeerkelder. Toen de huizen in de buurt dreigden in te storten, werd de bouwput gevuld met zand. De bouwputaffaire kostte de gemeente Middelburg ruim 20 miljoen euro.
Om hun protest kracht bij te zetten organiseren de studenten komende woensdag, 20 april, een minifestival in het parkje. Verschillende studentenverenigingen van de UCR en de HZ zorgen voor live muziek, eten en activiteiten zoals sporten, posters maken, schilderen en bloemen planten.